praca huelva truskawki

Temat przeniesiony do archwium.
1531-1560 z 1857
Do Ilony1981:(ja tez jestem z małopolski) dzwoniłam do UP w Krakowie i powiedzieli ze nie mamy jeszcze tych numerów i ze od ich nadania musimy jeszcze poczekac tydzien lub dwa!Kobieta z którą rozmawiałam mówiła tez ze zadzwonią do nas z Hiszpanii w związku z naszym przewoznikiem bo panorama zrezygnowała a w UP nie orientuja sie z kto jest naszym przewożnikiem!?
odnośnie tragicznego wypadku.Hiszpanie jeżdż bardzo brawurowo no i niestety na 2 gazach.Dziewczyny niech ta tragedia będzie przestrogą dla Was.Wypadek to zdarzenie losowe,ale bądżcie czujne i rozważne.
Ty nie jesteś lepszy. Spałeś z nimi i na pewno zdradzałeś żonę lub dziewczynę. Pewnie uważasz, że facet może, a kobiecie nie wypada.
Panorama jest i bedzie.....
do kleksa
w paru rzeczach sie z Toba nie zgodze czy dla polki seks z hiszpanem to jakis prestiz?? ze pozneij bedzie opowiadala kolezanka? dla mnie hiszpan polak arab rumun to jeden normalny czlowiek ...........
warunki fatalne? nie wiem kiedy byles ale teraz sie duzo zmienilo sa normalne domki a w nich pelne wyposazenie woda ciepla lozka szafki no moze ze nie ma telewizorow gdzie niegdzie to juz wielka tragedia ....... ja osobiscie widzialam campa gdzie sa zmywarki maja dziewczyny dostep do netu niektore nie maja tak w domu w polsce jak maja na swoich campach
to ze ktos z kims sypia to sprawa tych dziewczyn czy mloda dziewczyna samotna w polsce nie ma prawa tego robic????? czy ona psuje opinie???
czy kobieta ktora ma od 10 lat meza alkoholika ktory w polsce ja bije gwalci nie ma prawa sypiac z facetem ktory jest dla niej mily czuly?????
i tam sie juz tak przyjelo ze kazda polka to k....... kazda rumunka i nwet teraz mowia to tez o hiszpankach bo to robia z rumunami
dziewczyny sobie tam ukladala zycie zakladaja rodziny i sa szczesliwe i trzeba im zyczyc wszystkiego najlepszego a nie obrazac
nie moglaś sie poloczyć bo była awarja w sieci.....
do kasiek84:
a kiedy dzwoniłaś do tego urzędu w Krakowie, dzisiaj?? ;
jak tak to chyba sobie jeszcze troche poczekamy.
masakra.........
nie ma nic lepszego niz takie czekanie. dziekii i pozdrawiam
Tel. do WUP w Toruniu: (056) 655-06-95
Dziewczyny wiecie coś kiedy są następne wyjazdy,a dokładnie chodzi o Toruń bo jak mi wiadomo to jeszcze nikt nie jechał z tego terenu, a przewoźnikiem jest Alga.Coraz mniej dziewczyn pisze na forum,pewnie większość co pisała na tym forum wyjechała,a my biedne czekamy.Pozdrawiam
http://www.bankier.pl/pogodzinach/article.html?article_id=1162551&type
Ja tez byłam w Toruniu na rekrutacji, miałam juz dwa telefony, ale nie mogłam pojechać, czekam na trzeci.Mogę Ci podać nr tel. może tam cos sie dowiesz
6[tel]lub [tel].
Hej! Czy są tu Panie z wojewodztwa lubuskiego? Boże! Mam dosyć tego czekania (czekam na telefon od 9 grudnia). Zapomnieli o mnie czy jak...??
Do anna 18!!!!
ja tez jestem z woj. lubuskiego a dokładnie z okolic Zielonej Góry i tez czekam od 9 grudnia; dzisiaj dzwoniłam do Algi i powiedzieli mi ze jeszcze nie maja dla nas numerów ktore maja przyjsc z Ambasady Hiszpańskiej!!!takze jeszcze sobie troche poczekamy!!
Cześć dziewczyny ja tez czekam od 9 grudnia i jade pierwszy raz jestem ze szczecina w środe będą mieli nową liste
Dodzwoniłam się do BRUXO.TO napewno jest przewożnik ze śląskiego.Pan z którym rozmawiałam powiedział,że nie mają listy,bo nie mamy numerów.Mamy czekać na telefon od nich.Pozdrawiam wszystkich.Jestem z Częstochowy.
Przed chwila dostalam wiadomosc z Hiszpanii, ze tam ostatnio bylo bardzo zimno, wiec i truskawki wolno dojrzewaja.Juz ponoc jest coraz cieplej wiec cierpliwosci...Mam znajome, ktore podpsaly umowe w grudniu i teraz: wszystkie tak samo czekaja.Nie ma sensu jechac i siedziec tam bez pracy.Uwierzcie, ze na poczatku gdy sie nie pracuje, to jest to bardzo dolujace.Niech no tylko sie ociepli...Pozdrawiam
Czy ktokolwiek wie ktore dziewczyny zginely pod Palos-Moguerem ??
Mam siostre w Palos na truskawkach pomozcie!!
oj troszke sie mylisz.dziewczyny z mojego kampo pojechaly pod koniec stycznia.prace maja codziennie moze 4 dni bylo wolne.ze zimno jest to fakt
29 letniaK.W.B i 29 letniaW.R.B i 46letniaK.H
Cześć ja też jestem z Częstochowy. Faktycznie nie mają jeszcze dla nas numerów, też dzwoniłam dzisiaj do BRUXO. Pewnie już mają troszkę dosyć tych naszych telefonów-tak samo jak my oczekiwania na telefon.Pozdrawiam wszystkich oczekujących.
Fresówka 100%poparcia zgadzam się z Tobą,a wogóle To Cię lubię-czytałam na innych forach.Jesteś rozsądną kobietą.Pozdrowienia
Napewno twoja siostra jest cala i zdrowa niemasz co sie denerwować.
Dziewczyny napiszcie jak dlugo jeszcze mamy czekac jest ktoś z kto byl na rozmowach w szczecinie bo mam wrazenie ze tylko ja zostalam pozdrawiam Kasieńke i wszystkie dziewczyny ktore czekaja na ten nieszczęsny telefon
wiec dlatego pracuja bo nie jest ich za wiele..co by bylo gdyby dojechaly tam teraz na hurra wszystkie czekajace...ja tak mialam 2 lata temu, moj plantator przeliczyl sie i nazamawial pelno Polek i Rumunek...w rezultacie chodzilysmy co 3 ..potem co drugi dzien do pracy...w maju kazda z nas miala przepracowane max 18 dni...to byla porazka..u nas po prostu byla zla organizacja pracy i tyle
Jak widac z opisu wypadku to eskapady wieczorne bywają niebezpieczne i frywolnośc nie popłaca, najgorsze jest to że robią to żony i matki !!! Totalna bezmyślność i bezsensowna śmierć.
Mam apel do rodaczek pracujacych i tych które będą pracować! Uszanujcie śmierć rodaczek i zachowajcie troszke godności i nie zachowujcie sie jak kurtyzany z Polski !!! Bo takie miano nam nadano za zasługi małej grupy idiotek co maja sieczkę zamiast mózgu. Myślenie sprawia im ból a myślenie przecież nie boli. Napiętnujcie wszelkie przejawy zachowań urągajacych godności Polki !!! Jak nas widzą tak nas piszą. A jak ktoś tam jedzie sie bawić to pomylił adres.
.......niech każdy pilnuje swojego nosa, w tym momencie gdy wypadek stał się faktem i trzy dziewczyny nie żyją taka wypowiedź jest złośliwa, licho nie śpi a zginąć można wszędzie nawet zbierając truskawki....więc nie rób z siebie Boga i nie oceniaj innych.
Mam informacje dla wszystkich na forum zainteresowała sie nami gazeta nie powiem jak ale jadą dwie dziennikarki zrobić reportaż o zachowaniach Polek tj. znecaniu sie wzajemnym i cyrach jakie tam odchodzą. Maja pracować jak wszystkie i obserwować. Oj bedzie sie działo i może opisza te najbardzej aktywne oczywiście negatywnie. Prawda wyjdzie na jaw!!!
...yyyyyyyyyyyy....

A ty bylas w Hiszpani na truskawkach???-1.
2. Cyt:"robią to żony i matki"
Tzn co robia?
3. ...to wyjazd do okresowej pracy.
A NIE do obozu koncentracyjnego!
4. TU: slowa Goscia. Calkowicie sie zgadzam! Nigdy nie wiadomo....
5. Osobiscie bym NIE wytrzymala...zycia TYLKO praca w polu i baraku z zupelanie losowo wybranymi osobami 24 h/dobe przez...miesiace...
Litosci!!!
ABSOLUTNIE nie mozna przy tym nieszczesliwym wypadku robic TAKICH jak twoje komentarze!!!!!!!!!!!

Polki wlasnie dlatego tam jezdza, bo sa DOBRYMI PARCOWNICZKAMI !
Myslisz, ze nie ma blizej innych chetnych????

No....ta ja poprosze o odpowiedz te dziewczyny, ktore juz tam byly.
One wiedza NAJLEPIEJ kto i jak tam na miejscu walczy o "ich miejsce" przy truskawkach....

Salu2..............
Zgadzam się, że zginac mozna wszędzie nawet na polu truskawek, ale strzeżonego Pan Bóg strzeże. Beztroska temu nie pomaga i szukanie przygód. A jeżeli nie ma to znaczenia to mozna chodzić po krawędzi dachu sądząc że nie przyczynia sie do wypadku, który może nastąpić, nie jest to reguła ale po co kuciś los!!!
Temat przeniesiony do archwium.
1531-1560 z 1857