praca huelva truskawki

Temat przeniesiony do archwium.
751-780 z 1857
Czy ktos jedzie w sobote z okolic Konina?
TAK! pojechały mam tam kumpele co jechały dzisiaj ,ale nie tylko wałbrzych bo dziewczyny z Suwałk tez pojechały z tego co wiem jak ktoś wie czy panorama jedzie w tym tygodniu to niech da znać moje [gg]
Dzis okolo 10 zadzwonil do mnie przewoznik z Algi ,ze mam wyjazd do Hiszpanii o godzinie 12 ze Szczecina .Takze badzcie gotowe do wyjazdu w kazdej chwili.
Dzieki madzia! i moze do zob. na miejscu! pozdrowienia!
MY TEZ JESTESMY Z SUWALK I JESZCZE CZEKAMY NA TEL.
Cześć dziewczyny jestem z Zambrowa napewno mieliśmy razem rozmowe w białymstoku .Od nas pojechało 2 dziwczyny dziś mnie jeszcze niebyło na liście .Kazali nam przedzwonić w środe .A wy dzwoniliście
dziwczyny czy dostałyście któraś telefon z panoramy mieszkające koło lublina .Czy powinnam zadzwonić do tych przewożników ,mam dużo jeszcze spraw do załatwienia i nie wiem czy się wyrobie jeżeli tak naprawdę nikt nie wie co i jak .czytałam wcześniej że już są wyjazdy ale nie z okolic Lublina jak cos która wie to dajcie znać
Do Pomożanki kiedy jedziesz ze szczecina ja też jade ze szczecina tylko domnie jeszcze nie zadzwonili napisz coś więcej.Pozdrawiam7[tel]zaklikaj domnie
Cześć !.Mam pytanie do dziewczyn ,które były dziś na rozmowach w Toruniu czy wiadomo coś więcej kiedy można spodziewać sie wyjazdu i z jakim pzrewoźnikiem? Dzieki!
czesc my mialysmy rozmowe w szczecinie pa
czesc dziewczyny. ja miałam jechać jutro na rozmowę do torunia, ale się rozmyśliłam. może źle zrobiłam, ale obliczyłam sobie mniej więcej, ile mogłabym zarobić na miesiąc. kwota mnie przeraziła, bo po odliczeniu ubezpieczenia, pieniążków na wyżywienie, podatku, itp wyszło mi tysiąc zł z małym haczykiem. kwota ta nie jest ogromna jak na kwotę w pracy poza polską, a trzeba się liczyć z tym, że praca nie jest lekka. nawet sobie pomyślałam: "pewnie pośrednik zarobi na nas więcej, niż my sami za tą pracę". na początku się trochę dziwiłam, dlaczego w naszym regionie jest tak mało chętnych dziewczyn do tej pracy, ale teraz powoli sama umiem sobie odpowiedzieć na to pytanie (dziś w radiu słyszałam, że na 160 miejsc w naszym regionie, jest chętnych tylko 40 osób).
więc pytanie do dziewczyn, które wyjeżdżają - czy na 100% jesteście tego pewne, że chcecie jechać do tej pracy?? może warto się jeszcze zastanowić i nie działać pod wpływem chwili??
może większość z Was pomyśli, że straciłam życiową szansę, ale uwierzcie mi - u nas w polsce też idzie znaleźć pracę za takie pieniądze, a plusem jest to, że jest się wśród bliskich, których nie byłoby w hiszpani.
pozdrawiam, szczególnie dziewczyny, które już się zdecydowały na wyjazd - powodzenia.
hej. a wogole wiesz cos kiedy maja wyjezdzac osoby z torunia??
to jest moj numer [gg] jak cos wiesz na temat osob z torunia to proszę napisz. z gory dzieki
yono. A wiesz moze kiedy nastepne osoby z Torunia maja jechać?? bo ja podpisywalam umowe 19 stycznia i powiedzieli mi ze na koniec stycznia jest planowany wyjazd. ale nic narazie nie wiem. jak cos bedziesz wiedziec to prosze napisz na moj numer [gg]
czesc miria567 ja bylam na rozmowie w Lublinie i tez czekam na tel z panoramy.pozdrawiam
Kasia i Iwona skąd jesteście ja też mialam rozmowe w szczecinie.
hmm nie wiem jakie obilas obliczenia ze wyszlo ci tylko tysiac zlotych
od 15 marca do 15 czerwca praca jest non stop pracuje sie 7 dni w tygodniu + nadgodziny 2 max platne ekstra 8 euro ,na zycie wydaje sie 1[tel]euro miesiecznie dlatego skad taka mala liczba ?
pewnie policzylas stawke dzienna razy 6 i koniec a jednak na miejscu jest inaczej pracuje sie 7 dni w tyg i nadgodziny oczywiscie nie jest to obowiazkowe szef sie pyta czy chcemy tak pracowac ale jedziemy po to zeby zarobic i kazde euro jest wazne
w sezonie 2004 zarobilam 3000 euro (bylam od 1 lutego ale praca nie byla codziennie) w sezonie 2005 o 500 euro mniej
dziewczyny a co z rezerwa czy gdzies dziewczyny na rezerwie podpisaly kontrakty ?? czy w wup cos o tym mowia? bo w katowickim mowili ze rezerwa na 100% pojedzie a teraz nic nie wiedza
hm troche to wszystko pomieszane bo mowili ze wszystkie rezerwowe pojada i ze nie jest tak ze rezerwowa pojedzie dopiero wtedy jak ktoras zrezygnuje a dzis dzwonilam do WUP w lublinie, powiedzieli ze wyjazdy niedlugo ale dokladnie nie wiedza kiedy i ze jedzie 5 osob z rezerwowych bo 5 osob z normalnej listy zrezygnowalo, ale jeszcze nie wiedza ktore to beda osoby dopiero po niedzieli cos ustala.
no wlasnie w lublinie tez tak mowili ze wszystkie pojada na 100% a teraz okazuje sie ze 5 osob i z tego co ta babka z wup mowila to inne rezerwowe pojada jesli ktores zrezygnuja z normalnej listy. hiszpanie chyba sobie w kulki leca bo to wszystko od nich zalezy raz mowia tak robia co innego i juz w koncu nie wiadomo co z tymi rezerwowymi:(
no wlasnie a przewaznie rezerwa to dziewczyny ktore juz pracowaly a nie dostaly lub nie podpisaly kontraktu
ja nie podpisalam a dostalam co im mialam powiedziec ze trafilam na takie kobiety ze ....... a szkoda gadac jak potrafia zniszczyc czlowiekowi psychike :(((
Do -dominika415-bardzo bym prosiła zebys niesiała paniki bo i tak te dziewczyny które jada pierwszy raz bardzo sie denerwuja.Zastanawiam sie jak ty to liczyłaś bo ja osobiscie za dwa miesiace pracy przywiozłam ponad 2000 euro.To nie sa obliczenia na kalkulatorze tylko fakty potwierdzone na piśmie.Masz wpolsce lepsza perspektywe to zoastani i nieodwiedzaj takich forum i niewpisuj sie jak masz zamiar wprowadzac zamet w głowach dziewczyn które maja tylko takie wyjscieżeby np. wyjsc z długów.Niechodzi tu też o same finanse bo niejedna z nas niestac zeby zwiedzić świat a Hiszpania to kraj który należy do jednych z najbardziej atrakcyjnych krajów.Dziewczyny nie słuchajcie i nieczytajcie głupot prosze!
Witam tyle sie tu naczytałam ale nic nie znalazłam na temat spania wiem coś o śpiworach ale co do poscieli to nic nie ma więc kto tam był niech napisze co ztą pościelą dzieki....
nie chce siac zadnej paniki, ale sama pani, ktora pracuje w U.P. powiedziala mi, ze sa tak niskie zarobki, ze ubezpieczenie, w rzeczywistosci moze wynosic wiecej, niz podal nam pracodawca,a co do wyzywienia, to jestem ciekawa, ile wazylyscie po przyjezdzie do polski, skoro twierdzicie, ze za zywnosc wcale sie tak duzo nie placi.
a jesli wyjezdzajac do hiszpani, myslicie, ze tez w ten sposob zwiedzicie kraj, to zycze powodzenia, bo tak naprawde pola pelne truskawek mozna sobie obejrzec rowniez w plosce. wiec moze tu nie chodzi o zwiedzanie hiszpani, ale bardziej o to, zeby zakrecic sie wokol hiszpanow??
kolejna osoba ktora sie wypowiada na temat hiszpanii, pracy a nie ma pojecia bo tam nie byla
DZIEWCZYNO !!!!! dobrze ze zrezygnowalas bo do hiszpanii jezdza madre rozsadne dziewczyny a Ty jestes dziecko a moze mamusia Cie nie puscila??

kurcze czlowiek nie wytrzymuja jak czyta takie rzeczy jezdze juz 4 rok zaplacilam zalegle socjal prawie 700 euro w zeszlym roku, bralysmy non stop nadgodziny zeby zarobic jak najwiecej zeby naszym dzieciom bylo lepiej wiesz co czuje matka ktora zostawia w Polsce dziecko a musi bo w polsce nie ma dla niej pracy wiesz jaka radosc jest tego dziecka jak mozesz po powrocie z nia isc do sklepu i kupic wymarzona zabawke ??
dlatego nie wiem jak Ty to obliczalas ze wyszla Ci taka kwota moze mialas zepsuty kalkulator
a ceny zycia w hiszpanii sa takie jak u nas nie palcimy za mieszkanie wode prad tylko gaz jakies drobne euro
a ze zwiedzaniem to sie mylisz bo ja w pierwszym roku bylam na wycieczce w fatimie ,bylam w sewili zwiedzialm malage nie tylko pola truskawkowe i mamy pelno przyjaciol znajomych w hiszpanii
ja mam kolezanke hiszpanke utrzymuje z nia juz 4 lata kontakt @,telefoniczny ,odwiedzamy sie w wakacje
moze wiecej odwagi nie trzeba sie bac takich wyjazdow a Ty pewnie sie tego wystraszylas
ja też czekam z niecierpliwością na telefon,z tego co tu czytam to chyba jeszcze nikt nie wyjechałz osób które podpisywały umowy w Lublinie z przewoznikiem panorama. Jestem ze świętokrzyskiego.To mój pierwszy wyjazd i bardzo się denerwuję.
Hej chciałabym sie dowiedzieć czy ktoś z woj. lubuskiego, a dokładnie byłego zielonogórskiego juz pojechał do Hiszpanii.
Ja jestem z okolic Zielonej Góry i czekam na telefon, zapisałam sie pierwszy raz w tym roku, ale myśle ze tak dopiero w połowie lutego bo wydaje mi sie ze pierwszeństwo mają te kobiety, które już były w poprzednich latach.
sprostowani: to nie jest mój pierwszy wyjazd na truskawki do Hiszpanii, pierwszy raz byłam 4 lata temu ale na drugi rok jak dostałam kontrakt imienny to musiałam zrezygnować z powodów rodzinnych, także wsumie to mój drugi wyjazd. Wtedy to byłam we Frutas El Pinar w Lucena del Puerto i bardzo sobie chwalę tamtejszych szefów, bo jest ich kilku, do tej poryteraz niestety nie wiem gdzie trafie ale bardzo bym chciała tam gdzie byłam pierwszym razem!Zobaczymy jeszcze troche i sie okaże!:-)
ika4 skad jestes dokladnie bo ja tez jestem ze swietokrzyskiego i tez pierwszy raz sie wybieram.Ciekawe skad bedziemy wyjezdzac??Jak narazie cisza.
hej wam na pierwszej rozmowie nie udalo mi sie zdobyc kontraktu bylam w rezerwie a w polowie stycznia dzwoniono do mnie w sprawie podpisania kontraktu podpisalam i teraz czekam na wyjazd
Temat przeniesiony do archwium.
751-780 z 1857