praca huelva truskawki

Temat przeniesiony do archwium.
1231-1260 z 1857
Jolu mam do Ciebie pytanie czy w Isla Cristinie była szkoła j,hiszpańskiego?
do KASIEK84
jestem ze slaska wybieram sie w tym roku tez ale nie podpisalam w tym roku kontraktu imiennego chcialam zmienic pracodawce i jestem na liscie rezerwowej chociaz jak jezdzilam to zawsze od 15 lutego wczesniej tam nie ma co robic jest malo pracy a jesc i oplacac trzeba :(( dlatego czekajcie cierpliwie :)))
ja jezdzilam zawsze z panorama i oni owszem tez patrza na wage ale sa w maire normalni na pewno nie moze to byc za ciezka torba najlepiej to zapytaj w wup jakim przewoznikiem bedziesz jechac i zadzwon zapytaj o plecak czy torbe
pisz do mnie na forum gazety www.gazeta.pl (praca-zbior truskawek ) oraz @ [email]
pozdrawiam
NIO hej!!! KATI -fajnie ze ci sie wsztystko wyjasnilo!!! Ja jestem z KRAKA i juz mam walizeczki spakowane, jedzonka sobie tylko dokladam!! no i patalke musze sobie jeszcze kupic:-) , ale wkurza mnie ze to tak dlugo trwa- naprawde -bo jak bym wiedziala to bym sobie prace znalazla!!!! Do Maria dzwonilam w zeszłym tygodniu i zapewnial ze wyjazd za 2 tyg. ale wiesz jak to jest z tym napewno!!! bo do wup dzwonilam juz 2 razy i tam z kolei mowia ze nr. jeszcze nie ma, a od nadania nr. to jeszcze tak ok 2, 3 ty'g. tak wiec wyjazd moze sie przeciagnac nawet do miesiaca!!! no i badz tu mądry... a jezeli tak to ja prace musze sobie poszukac!!! ale myslac realnie to WUP ma racje chyba tak bedzie!!!

-do thory- na temat lodzkiego nie wiem nic!!! ale dzwon wlasnie do swojego wup, a jesli oni nic nie widza(a powinni!!!) to do szefa korpopracji z ktora jedziesz, ewentualnie do przewoznika!!!

- do dziewczyn z GORLIC Kati i Kaska - mam tez kolez. z okolic, Gdow Łapanow i wlasnie z nia jedziemy moze wszystkie bedziemy w jednym autokarze ;-) pozdrowionka
NIO hej!!! KATI -fajnie ze ci sie wsztystko wyjasnilo!!! Ja jestem z KRAKA i juz mam walizeczki spakowane, jedzonka sobie tylko dokladam!! no i patalke musze sobie jeszcze kupic:-) , ale wkurza mnie ze to tak dlugo trwa- naprawde -bo jak bym wiedziala to bym sobie prace znalazla!!!! Do Maria dzwonilam w zeszłym tygodniu i zapewnial ze wyjazd za 2 tyg. ale wiesz jak to jest z tym napewno!!! bo do wup dzwonilam juz 2 razy i tam z kolei mowia ze nr. jeszcze nie ma, a od nadania nr. to jeszcze tak ok 2, 3 ty'g. tak wiec wyjazd moze sie przeciagnac nawet do miesiaca!!! no i badz tu mądry... a jezeli tak to ja prace musze sobie poszukac!!! ale myslac realnie to WUP ma racje chyba tak bedzie!!!

-do thory- na temat lodzkiego nie wiem nic!!! ale dzwon wlasnie do swojego wup, a jesli oni nic nie widza(a powinni!!!) to do szefa korpopracji z ktora jedziesz, ewentualnie do przewoznika!!!

- do dziewczyn z GORLIC Kati i Kaska - mam tez kolez. z okolic, Gdow Łapanow i wlasnie z nia jedziemy moze wszystkie bedziemy w jednym autokarze ;-) pozdrowionka
SORKI to nie mialo byc 2 razy!!;-)
Czy tam ogólnie da się wytrzymać z bólu? Jadę na truskawki pierwszy raz i bardzo się tego właśnie obawiam, a najbardziej o kręgosłup. Moja koleżanka była w Hiszpanii dwa lata temu i bardzo cierpły jaj ręce i nogi, a prostować sie nie było podobno jak. Mówiła, że kregosłup ciarało straszliwie. Ona po pracy chodziła w drewniakach i to jej podobno po jakimś czasie dało lekką ulgę. Czy to rzeczywiście możliwe? Czy Was też tak bolał kręgosłup? Czy to prawda, że tam pracuje sie prawie non stop w gumowcach, nawet jak sa upały? Pozdrawiam
u mnie było błoto i inne buty niż gumowce nie wchodziły w grę.nieraz tak utknęło się w tym błocie, że pomoc koleżanki była niezbędna.Natomiast kręgosłup mnie bolał po ok.2godz.pracy,jedyna pociecha,że po skończonej pracy juz nic nie bolało.I tak codziennie az do końca sezonu.Niektórzy mówią że po 2,3 tygodniach kręgosłup się przyzwyczaja ,w moim przypadku jak i innych osób ten pozostał do końca.
też mam to zamo zdanie na temat bólu nieprawda ze po kilku tygodniach przechodzi boli do końca.Ale pracujemy tylko przez 6 godzin a puzniej mozesz sobie przeleżeć do nastepnego dnia .Mi wystarczylo pul godzinki i już mi przechodzilo.Będzie ok pozdrawiam
Dziewczyny?! O jakich wy w ogole numerach piszecie- o co z nimi chodzi?? Bo ja nic z tego niue rozumiem!?? Napiszcie proszę. Pozdrawiam wszystkie czekające na wyjazd!:)
słyszałyście dziewczyny ze są wyjazdy w sobote ze szczecina czy jakaś jedzie w sobote????
tak sa wyjazdy w sobote
A możecie podać kto jedzie z jakiego UP ?z jakiego województwa?Pozdrawiam sama nadal czekam na wyjazd!!!
Numery N.I.E. nadawane są każdemu obcokrajowcowi który pracuje legalnie w Hiszpanii. Jest to numer identyfikacyjny coś jak u nas PESEL albo NIP.

W przypadku gdy o wyjazd stara się kilkaset osób na wydanie tego numeru niestety trzeba poczekać i na to nie ma rady.
hej dziewczyny no wlasnie z jakiego wojewodztwa jada dziewczyny bo ja jestem z pomorskiego i ponoc mam jechac ze szczecina pozdrawiam papatki
ale do mnie jeszcze nie dzwonili
tak była dziewczyny niektóre chodziły np. Ula może wiecie co znią się dzieje martwię się onią
ja tez zgodze sie z tym ze do konca sezonu boli kregoslup z tym ze przez pierwszy tydzien lub 2 bolal mnie bardziej (w sumie to na samym poczatku wszystko mnie bolalo bo nie bylam przyzwyczajona do pracy fizycznej). mysle ze to zalezy tez od organizmu czlowieka byly takie kobiety ktore wogole nie mowily ze je boli a byly i takie ktore czesto lezaly po pracy caly dzien i tabletki przeciwbolowe nic tu nie pomoga nie warto brac. ale da sie wytrzymac. jesli chodzi o to bloto to tez sie zgodze ze do pracy to tylko w gumowcach.
Dzięki! Jeszcze jedno: no ale ja ten nr otrzymam jeszcze przed wyjazdem do Hiszpanii (przyjdzie pocztą na adres zamieszkania) czy jak? Ty posiadzsz juz ten NIE? Ja czekam juz na wyjazd od 9 grudnia, zatem co: powinnam juz go raczej mieć czy możliwe jest, że doszło do niedopatrzenia?
kręgosłup poboli i przestanie.Nie warto brać tabletek,bo szkoda żołądka.Ja przez cały sezon pracowałam w kaloszach,inaczej się nie dało.Dopiero na koniec w czerwcu jak był demontaż konstrukcji to mogłam zmienić kalosze na adidasy.ciekawa jestem ile osób jeszcze czeka na wyjazdy.Może któraś wie skąd alga ma wyjazdy z jakich miast,czy można wyjeżdżać z Zielonej Góry lub innego miasta jak Szczecin.Zaznczam,że kontrakty podpisywałam w Szczecinie.FRESÓWKA może ty coś możesz wiedzieć,bo czytając twoje wpisy wiem ,że jesteś obtrzaskana w temacie.Jeśli możesz to proszę odpisz.
Hej dziewczyny ! Właśnie do mnie dzwonili ! Jadę w sobotę z Kielc.
Świętokrzyskie rusza !
Czy ktos ze slaska? kiedy wyjazd? macie jakies informacje?
Pozdrawiam.
czesc ja jestem ze ślaska i narazie wiem tylko tyle że my jeszcze nawet numerów nie mamy.Więc niewiadomo kiedy my wogóle pojedziemy ;-(wkurza mnie już strasznie to czekanie ......
Ja jestem z Dolnego Sląska , jutro dopiero spotkanie we Wrocłwiu i rozmowa kwalifikacyjna. Trzymam za Was dziewczyny kciuki - za Wasz szybki wyjazd bo widzę, że bardzo się już denerwujecie. Jeśli i mnie sie powiedzie to wyjade pewnie dopiero w połowie marca.
aha i jestesmy chyba jedynym województwem, które nawet niewie jakim przewożnikiem pojedzie:-(
kiedy miałas rozmowy? jedziesz pierwszy raz ?
do joli ,ja tez bylam w isla cristina czy chodzi ci o ule blondynke?pracowala u masia ciscar
hmmm niestety slask zasze byl na koncu w zeszlym roku tez cos opieprzyli dziewczyna z numerami i pojechaly dopiero w marcu
ja mam tylko takie wiadomosci od swojego dawnego szefa dziewczyny pracuja ok 4 dni w tygodniu i przewaznie sa to dziewczyny z kontarktami imiennymi chociaz sporo tez pojechalo nowych
nie wiem jak to robi asaja ale upa huelva pracodawcy mowia ze chca np. 60 dziewczyn i dzwonia do przewoznikow i przewoznicy patrza na wojewodztwa bo wiadomo ze np. ze slaska pojedzie 200 kobiet a z lubelskiego np. 50 kobiet i oni musza to tak zorganizowac zeby jechal w maire zapelniony autokar i zebysmy mialy jak najblizej do wyjazdu
z tego co sie orientuje ze slaska pojada dziewczyny chyba z katowic i chyba nadal panorama chociaz sama nie wiem czy oni zeczywiscie zrezygnowali czy nie
ja tez czekam teraz wiem ze nic mi nie da jak bede do nich dzwonic i pytac dziewczyny szkoda kasy czekajmy cierpliwie a pojedziemy
ja jestem w gorszej sytulacji bo jestem na rezerwie a to straszna niewiadoma niestety :((
do Fresówki : Ty dziewczyno za to co robisz na tym forum i nie tylko - masz jak w banku - bo dobrym ludziom los sprzyja wiec nos do góry i :-))
jestem ze świętokrzyskigo i jadę 22 02 z kielc byłam na naborze w lublinie
Do nasy22 , aty byłas na rozmowie w Gdańsku tak ? ja tez byłam w gdańsku 2 lutego , ztego co wiem to nasze biuro podrózy to Alga .Mam numer tel do nich wiec mozna nieraz zadzwonic do nich i się dowiedziec czy coś juz wiedza na temat wyjazdu ,ale to chyba jeszcze za szybko .Wiem że narazie nie ma tam tak roboty , dziewczyny więcej pracuja przy malinach .
Temat przeniesiony do archwium.
1231-1260 z 1857