praca huelva truskawki

Temat przeniesiony do archwium.
1081-1110 z 1857
Dziewczyno czy sobie nie zdajesz sprawy że jak znaja fajki i ty się nie przyznasz to wszystkie w autokarze będą miały kłopoty.
monia takie myślenie mają tylko małolaty a( cotam nieprzyznam sie do torby)co za koza!!!Ona tylko tak pisze a w zeczywistości to bieze 1 sztange a robi z siebie bogaczke.hahahahahaha
weż pod uwage tez to ze dużo dziewczyn nie pali i możesz poprosić je w autobysie zeby wzieła ci jeden karton do torby (w razie kontroli każdy ma po jednym kartonie) a na miejscu ci oddza
nie robię z siebie BOGACZKI.Wiem,że palę i chcę zaoszczędzić pieniądze.Poza tym nie jestem drogie Panie malolatą
Ilona ma racje nawet kierowce można poprosić aby wziąl na siebie karton.tytyty jak jesteś kobietą to sorki ale myślenie masz małplaty!!!
To,że mam pieniądze na zakup papierosów to przecież nie fortuna tylko 400złotych.Whiszpaniiza 100paczek zapłacę220e*3,8zł wyjdzie mi 836zł.Więc chyba dobrze liczę 836-400=436zaoszczędzę.dziękuję koleżance,która podsunęła mi pomysł dogadania się z resztą osób z autokaru.Czaki chwilami nie rozumiem twojego sposobu wypowiadania się.
hej! a byłyście już na rozmowie? ja tez pierwszy raz (z okolic Legnicy). mam termin na rozmowe na przyszly piatek..jak tam bylo?
czaki gdybym miała kase to bym nie jechała do hiszpanii.Poza tym to mam chwilami dość na samą myśl o polu truskawkowym. Niesądziłam,żę przez moje fajki może ucierpieć ktokolwiek z pasażerów autokaru.Teraz to rozważam bardziej do W.Brytanii,bo potrzebuję więcej kasy,a wHiszpanii wiem ile mogę przywież.
prosze, napiszcie jak wyglada taka "rozmowa" - o co beda mnie pytali i czy musze znac jezyk..
Dobrze jest znac jezyk dla samej siebie...zeby w razie czego dogadac sie z pracodawca. Ale znajomosc jez. nie jest wymagana. Glowa do gory, bedzie dobrze:), pozdr
czy ktoś mi odpowie jak jest z telefonem z idei Pop na kartę,czy znajdzie sama sieć?jak sprawdzic konto(słyszałam ze trzeba wysłac jakis sms,bo tam nr *500,lub*111 nie działa)chcąc dac sygnałka tez niby trzeba najpierw przed numerem wbic kod.czy ktos kto tam by mał tel. w Popie?Pozdrawiam
dziekuje:) to ja pytalam o jezyk:) pozdrwiam i milego wieczoru zycze!
a co z wizą? gdzieś słyszałam, że za wize trzeba zapłacić 250 zeta.?! czy to prawda? a jeśli tak, to kiedy i gdzie sie płaci za taka wizę? jenyyyy.... z góry dzięki za info:)
wiz juz nie ma-jestesmy w unii.
no tak. to wszystko przez te truskawki;)
wyjezdzam w niedzilę ale dziewczyny siedzcie sobie spokojnie w domku i nie niecierpliwcie sie bo jeszcze nie ma pracy(jeden dzien w tygodniu to nie praca).Nacieszcie sie rodziną,nie ma co sie spieszyć.Pozdrawiam
kurcze jak tam jest tak malo pracy (bo tak piszecie) to po co nas w tyle osób sciagaja?zebysmy sie kloocily o prace?bez sensu no nie?przeciez wiadomo ze kazda chce zarobic wiecej niz tu w Polsce!mam nadzieje ze przywioze kilka tysiecy zeby chociaz starczylo mi na rok studiow!!! mysle ze taka trudna decyzja o wyjezdzie sie oplaci! pozdrawiam was laseczki truskaweczki :-)
Bardzo lubie truskawki i mam pytanie czy mozna w czasie zbierania je sobie podjadać??? :)))
heheh hmm raczej mozna podjadac ale nie wiem czy te truskawki beda ci smakowac bo one sa takie duze i nie maja prawie smaku!ale napewno zasmakujesz ich smaku pozdrawiam pa
Tak jest u mojego pracodawcy na dzień dzisiajszy(nie wiem jak jest u innych),ale mam nadzieje ze codzienna praca szybko sie rozpocznie.pozdrawiam
Co do smaku to się nie zgodzę mój szef ma 4 gatunki truskawek. Każdy rodzaj ma inny smak, kształt i wygląd sadzonek (co za tym idzie są różne sposoby zbierania). Są duuże, czerwone, pachnące i przepyszne. Dość często podjadałam je sobie w czasie pracy i po pracy. Próbowałam też fresów z innych campo i nie wszystkie są takie smaczne.
mam pytanie odnośnie bagażu(jadę z Algą) niektórzy mówią że mozna zabrac 25kg,inni ze 30kg,a to trochę różnica.Pozdrawiam
do usnik: wizy sa potrzebne jezeli wyjezdzasz na dluzej niz 6 miesiecy (np. planta i truskawki=9 miesiecy). Ceny moga byc rozne a wszystko zalezy od np. tlumacza (potrzebne dokumenty o niekaralnosci i zaswwiadczenie od lekarza), pozdr,
do tytytyty: W Hiszpanii obowiazuje zakaz palenia w miejscach publicznych wiec gdzie wypalisz te papierosy? W domu? A jak trafisz na dziewczyny, ktore nie pala to co wtedy? Nie lepiej pomyslec o Niquitin czy czyms takim?Pozdr
Do martucha86: 14. Pasażer ma prawo do przewozu 1 sztuki bagażu o wymiarach 70x40x30 cm o ciężarze do 25 kg oraz bagażu podręcznego o wadze do 5 kg. Przewoźnik ma prawo odmówić zabrania bagażu o nadmiernym ciężarze lub nietypowych wymiarach. O zabraniu drugiej (i kolejnych) sztuki bagażu każdorazowo decyduje załoga autobusu. Za każdy dodatkowy bagaż pobierana jest opłata w wysokości 40,00 PLN lub 10,00 EURO (za bagaż o nietypowych wymiarach – równowartość 30,00 EURO). http://www.algabus.pl/cennik.html. Do jakiego stowarzyszenia jedziesz? Jesli Freshuelva to na pewno z Alga, pozdr,
hm w Polsce tez jest zakaz palenia i picia alkoholu w miejscach publicznych zakaz palenia wprowadzono juz dawno dawno temu. czy jest to przestrzegane? niebardzo czasami przyczepia sie do kogos na przystanku jak pali ale rzadko, gorzej juz z piciem alkoholu bo to czesciej sprawdzaja czy ktos nie pije na jakis laweczkach ale jak siedza i pala to policja sie nie czepia. sadzisz ze w hiszpanii beda jezdzic na pola i sprawdzac czy przypadkiem jakas dziewczyna nie wyszla na dwor sobie zapalic? w miescie na ulicy to rozumiem ze trzeba bedzie sie pilnowac przynajmniej na poczatku bo nie wiadomo jak to z tymi hiszpanami ale nie sadze zeby zwracali na to uwage. zreszta ja jak bylam to policje czy gwargie widzialam ze 2 razy jak jechala wiec to raczej bedzie przypadek jak ktos sie na nich natknie.Watpie zeby ktoras z dziewczyn rzucila palenie bedac na truskawkach jak juz to moze zaczac palic wiecej ale rzucic tam to jest rzecz niemozliwa zwlaszcza jak trafi ktoras na "cudowne"wspollokatorki
czy ktoś mi odpowie jak jest z telefonem z idei Pop na kartę,czy znajdzie sama sieć?jak sprawdzic konto(słyszałam ze trzeba wysłac jakis sms,bo tam nr *500,lub*111 nie działa)chcąc dac sygnałka tez niby trzeba najpierw przed numerem wbic kod.czy ktos kto tam by mał tel. w Popie?Pozdrawiam
ps.dzięki mka13.
do Annia777: o zakazie picia w miesjcach publ. u nas - owszem, slyszalam, palenia..niestety nie. Na naborze w Krakowie, w komisji, byla dziewczyna, ktora od lat jezdzi na truskawki do Hiszpanii (wie co i jak)i to ona bez przerwy przypominala o wprowadzonym zakazie. Ale masz racje, jak sie trafi na "cudowne"wspolokatorki, to mozna palic wiecej...albo zaczac palic. Bedzie dobrze, pozdr
do martucha86: najlepiej pytac o to w punktach sprzedazy; dot. nie tylko POP ale tez innych. Lepiej wiedziec wszystko przed wyjazdem niz potem kombinowac. Pozdr,
O wyjezdzie informuje przewoznik, ale jesli podpisalas umowe 2 lutego to jeszcze poczekasz - min. 3 tyg. od podpsiania kontraktu. Pozdr
Temat przeniesiony do archwium.
1081-1110 z 1857