praca huelva truskawki

Temat przeniesiony do archwium.
511-540 z 1857
a ti lo que mas te jode es que nadie te ofrece su culo a ti y no tendras mucha gracia para conseguirlo ni siquiera con piropos baratos. No generalices gilipollas porque das asco...
witajcie! Właśnie wróciłam z Piotrkowa. Przeszłam pomyślnie i czekam ma wyjazd. pozdrawiam
czesc dziewczyny ja w tamtym roku pracowałam przy zbieraniu truskaweczek. Na początku było ciezko bol krzyza pleców i nog. Po tygodniu organizm przyzwyczai sie do bólu i nie wzracasz na to uwagi tylko pracujesz. U mnie było na tyle gorzej ze nie miałysmy zadej przerwy tylko cały czas 6,5 godziny było zbieranie. Warunki mieszkaniowe nie były dobre ale nie było tragicznie. Dziewczyny zabierajcie ze soba śpiwor bo noce czasami sa zimne. Mieszkałam 4km od Luceny na polu. Jesli macie jakies pytania to piszcie na gg pod numer 5914481 moge pomoc co zabrac do jedzenia i co tam jest potrzebne. POZDRAWIM I ZYCZE WAM WSZYSTKIEGO DOBREGO !
Jestem ciekawa czy dostały sie dziewczyny ktore na castingu były i powiedziły ze pracowały juz w HIszpanii ? czy moze zostały wpisane na rezerwe?
Generalnie mam pytanie czy tylko dostały sie te ktore jeszcze nigdy nie pracowały w Hiszpanii ?
Ja byłam w Lublinie i dostałam się chociaż nie pracowałam w Hiszpani także nie ma zasady . jak chcesz się dostać to powiec że robiłaś w polu a najlepiej przy truskawkach . jedna z dziewczyn pisała że nie miała przerwy to tragedia . ja mam pytanie czy jak się żle się czujesz to musisz iść do pracy chodzi mi o menstruacje przecież każda to inaczej ma w pierwszy dzień .dziewczyny brałyście jakiąs pościel już o tym pisałam ale nic sssię tak konkretnie nie dowiedziałam a i jeszcze z torbą podróznaą czy to musi być jedna czy też mogą być dwie . nara.
wiec tak...wez sobie spiwor,bo tam jest na poczatku zimno. Mozna miec dwie torby.....przynajmniej tak było przez ostatnie trzy lata....wez sobie jakies jedzonko na poczatek .No i troche cieplejszych ubran......bo tam naprawde w styczniu i lutym,a czasem w marcu jest chłodno.Do pracy w polu radziła bym ci zebys sobie wziela ze dwie meskie koszule z długim rekawem(wiesz takie starsze "garniturowe)swietnie sie sprawdzaje i w upale i jak jest chłodno.No i gumowe rekawice,gumowce,choc tam tez mozna kupic.Mozesz sobie tez wziac na poczatek jakies masci przeciwbolowe i tabletki,+witaminy> Pozdrawiam.
nasz ulubiony przewoźnik czyli alga zabiera jedną torbę(walizkę),drugą u nas zabierał odpłatnie(5-8euro).Pozdrawiam
dziewczyny ktore pracowaly juz w hiszpanii a nie dostaly imiennego kontraktu sa na liscie rezerwowej ale jest bardzo duze zapotrzebowanie a malo chetnych i te z rezerw tez pojada (prawdopodobnie jest to rezerwa poniewaz posiadaja one juz numery nio a nie z innych przyczyn)
jezeli chcecie od razu dostac kontrakt to wystarczy pwoiedziec ze mam doswiadczenie w rolnictwie nawet u babci na wsi albo delikatnie sklamac ze pracowalo sie juz np. w niemczech na truskawkach oni tego nie sprawdzaja :)
aha co do bagazy to powiem Wam ze przewoznik panorama jst bardziej ludzki troszke przymykaja oczy na wiekszy bagaz w zeszlym roku bylo jedna torba 30 kg i jedna 10 kg do srodka autobusu ale brali je do bagaznika natomiast alga to okropny przewoznik moze trzeba sie zbuntowac? w koncu niektore jedziemy na pol roku musimy wziasc sporo rzeczy dziwie sie ze oni z nimi wspolpracuja
frambueska ja też jestem ze szczecina slyszalaś coś kiedy są wyjazdy ze szczecina????
frambueska ja też jestem ze szczecina slyszalaś coś kiedy są wyjazdy ze szczecina????
frambueska do ciebie ja też bylam w szczecinie na rozmowach niewiesz kiedy jest wyjazd????odpisz prosze
mam pytanko do dziewczyn ktore jezdza na kontrakty imienne z korporacji asaja huelva w jakich jestescie miejscowsciach jak daleko od huelvy? palos? mazagon?
Do ika.13 ja też wróciłam wczoraj z piotrkowa z pozytywnym rezultatem.A więc do zobaczenia w Hiszpanii.Napisz skąd jesteś (ja z opolskiego).Pozdrawiam...
Do Arunnia czy te dziewczyny co pracowały juz w Hiszpani szły na casting i tam je przyjeli? czy dostały kontrakty od pracodawcow
Rozmawiałam z 2 dziewczynami,które pracowały na truskawkach w zeszłym roku również przez WUP ,one normalnie przyszły na casting i czekała ich taka sama droga ,jak dziewczyn które po raz pierwszy starały się o wyjazd.Obie się dostały.Na temat kontraktów imiennych nic nie wiem,chociaż wspominano w WUPie,że jeżeli pracodawca będzie zadowolony z pracownicy i ona będzie miała ochotę jechać za rok,to może otrzymać kontrakt imienny.
Również przeszłam pomyślnie casting,i nie wiem co dalej,mam czakać aż odezwą się z WUP-u,czy należy coś załatwić przed wyjazdem,na kartce ,którą otrzymałam wspomniane jest coś na temat Europejskiej Karty Ubezpieczenia Zdrowotnego.Dziewczyny co dalej???
mozesz sobie wyrobic ta karte, ona jest na wszelki wypadak gdyby cos sie stalo w czasie podrozy i do tego czasu kiedy nie bedziesz pracowac(bo po przyjezdzie mozesz siedziec np. 2 dni w domu a dopiero na 3 pojsc do pracy)a od dnia zaczecia pracy jestes ubepieczona juz tam. Najlepiej znajdz sobie na necie najblizszy dla Ciebie oddzial NFZ i zadzwon do nich. w tamtym roku nie bylo tych kart tylko druki E111 ale mysle ze co do procedury zalatwiania to nie zmienilo sie duzo, jesli jest sie bezrobotnym i ubezpieczonym w up to napewno trzeba wziasc z tamtad zaswiadczenie. w tamtym roku na ten druk czekalo sie najpierw do tygodnia a pozniej wyrabiano od reki. w tamtym roku mowili nam ze wyjazdy beda od 15 lutego a wyjechalismy dopiero na poczatku kwietnia i w lutym dostalam ten druk ktory byl wazny przez miesiac,a pozniej musialam od nowa przynosic im to zaswiadczenie zeby jeszcze raz otrzymac druk.wiec jak chcesz to poszukaj sobie napewno cos pisze o tych kartach w necie, i mozesz robic sobie powoli zakupki bo jak sie robi na ostatnia chwile to czesto o czyms sie zapomni:)Pozdrowienia
http://www.nfz.gov.pl/new/index.php?katnr=6&dzialnr=50&artnr=1868
hej kaska55!!!! w jakiej miejscowosci bylas?? i u jakiego rafaela?
szukamy znajomych którzy wyjezdzali i jadą teraz do hiszpanii z miejscowosci VILLABLANCA pozdrawiamy papa
Cześc dziewczyny niewiem czy to prawda odpowiedzcie mi czy dziewczyny z pomorskiego już pojechały?Bo pisaly że w sobote podobno jadą wiecie coś na ten temat?Pozdrawiam AGA
Wiecie może czy ktoś już pojechał na truskawki?Odpiszcie prosze!!!!
ty nie martw sie wszedzie jest blisko rozrywka to najlepsza jest na campo {ja do najblizszej drogi tam gdzie ludzie i samochody}ide ok.40minut czyli odleglosc to pojecie wzgledne i jakos przezylam teraz jade 4 raz a na castingu w Piotrkowie byl mój przystojny szef.mucho besos.
Do sofija skoro jedziesz 4 raz to czy tez byłas na rozmowie aby dostac kontrakt?
czy dostałas imienny?
czy osoby ktore juz tam pracowały moga doastac od razu do pidpisania kontrakt ? znajoma była na rozmowach ale nie pytali czy pracowała w Hiszpanii tylko ogolnie mowła ze ma doswidczenie i dostała od razu kontrakt do podpisania , a juz tma była 2 razy w Hiszpanii.Inne nigdy nie pracowały tam i poszły na rezerwe.
do anki nie nie bylam na castingu mam imienny kontrakt ale jestem w kontakcie z moim szefem i stad wiem ze jest w Polsce to tez jego pierwszy casting a jest przedstawicielem GRUFESY w Moguer.bo czytam te wasze wypowiedzi to smiac mi sie chce przeciez niczego nie da sie przewidziec a po co wiedziec duzo przeciez poza kasa to chyba chodzi tez o przygode dziewczyny troche wiecej odwagi po co nastawiac sie anty .przeczytasz wypowiedzi innych o tz."starych polkach"i juz twoje nastawienie do tych kobiet jest inne niz gdybys nic nie wiedziala tak jak ja jada 1 raz w 2000roku a teraz duzo by mówic......ale po co ???
WIECIE JUZ CZY KTOS POJECHAŁ,NA TEMAT WYJAZDÓW KIEDY SIE ZACZYNAJA???/
Chyba już dziewczyny pojechały bo sie nikt nieodzywa !Napiszcie coś!pozdrawiam
do hiszpani wyjezdzaja Polki ale kiedy to zalezy do jakiego zrzeszenia nalezy pracodawca. Moj nalezy do Freshulevy i narazie tam firma nie organizuje zadnych wyjazdow, bo poprostu nie ma pracy. A jak to jest w innych zrzeszeniach nie mam pojecia
Madzia ja też jade do firmy freshuelva jestem ze szczecina a ty?Odpisz mi pozdrawiam AGA
Temat przeniesiony do archwium.
511-540 z 1857