praca huelva truskawki

Temat przeniesiony do archwium.
1381-1410 z 1857
dziewczyny jedzie jakaś ze szczecina?
sorki to nie na tym forum pomylilam sie:-)gazeta-forum-praca-zbior truskawek w Hiszpanii. Tam znajdziesz adres strony pogody w huelva
cześć
dawno tu nie zglądałam bo miałam nie jechać, mój szef zapomniał wysłać kilku osobom kontrakty, w tym również mnie. Jakie było moje zdziwienie kiedy w zeszłym tygodniu koleżanka dzwoniła i powiedziała ze mam jechać bez kontraktu, na miejscu mam podpisać. Wszystko mam już załatwione , Mario zapisał mnie na wyjazd w sobote 25 lutego. Jadę z Krakowa ,. jestem z Katowic. Jedzie któraś z Was tym autokarem?
Ale mam roboty, nie jestm w ogóle przygotowana, bo nie liczyłam na wyjazd.
Ja jestem z pomorskiego czy ktos jeszcze bo nic nie wiem na temat wyjazdu 2.II było spotkanie w Gdansku umowe podpisalam i czeka ... czy ktos jeszcze???
Jeśli chodzi o jedzenie, to przede wszystkim brakuje polskiej kiełbasy, takiej cienkiej do grzania. Nie wiem czemu ktoś napisał że przyprawy są drogie. Kupowałam w Huelvie bardzo tanio i paprykę i pieprz i inne. Nie widziałm co prawda majeranku i koperku , także świeżego, jak pytaliśmy Hiszpanów o koperek to nie wiedzieli co to jest. Jeśli któraś chce to może zabrać nasiona i posadzić. Nam szef pozwolił , miałyśmy własną pietruszkę, szczypiorek, koperek. Bardzo szybko rośnie. Szef posadził dużą ilość cebuli. Mogliśmy korzystać do woli. Tylko ta cebula była słodka, bo rosła razem z truskawkami a oni nieraz dawali taki nawóz z cukrem chyba.
Jeśli chodzi o herbatę to dobrą herbatę , można dostać tylko w Huelvie, w Palos czy Mazagonie NIe było normalnej herbaty tylko jakieś owocowe i strasznie drogie. Kawa jest tania i bardzo dobra ale oczywiście najlepiej kupować w Huelvie w sklepach Aldi lub Lidl. Nowym nie radzę samych jechać do dużego miasta bez znajomości języka. Hiszpanie nie znają języków innych niż ich własny. Znajomość angielskiego czy niemieckiego nie jest przydatna.
Kto z pomorskiego czeka na wyjazd i juz cos wie ........prosze napiszcie bo mnie juz męczy to nic nierobienie
wiem, tam też jestem codziennie ale ta pogoda jest stale taka sama żadnego cieplenia nie widać - jak na razie. Papatki
Ja również jestem z pomorskiego.Dwa razy już przekładałam wyjazd.Czekam na telefon.Dzwoniłam tam.Jeszcze nie odpadłam.Zobaczymy.Pozdrawiam!!!
A własnie i jeszcze jedno, bo piszecie co zabieracie z jedzenia... sery (juz nie wspone ze w kg. ;-P)puszki w "niby" mięsem pasztety itd..
A jak z warzywami i owocami tam w Hiszpanii Bo ja raczej należe do roślino- i owocożerców i nie wiem jak tam sobie poradze ??? Napiszcie co wiecie PROSZE
Do ASIA Ja byłam w Gdańsku na rozmowie ale wyjazdu jeszcze nie przekładałm MIało byc 2-3 tygodnie , a rozmowa była 2.II to w sumie juz czas a ja wysiedziec nie moge KIedy byłas tez w tym terminie , jak to przekładałaś? to Gdańsk juz jechał? A wogóle jestem z Malborka odp.
Czy slaskie juz ruszyło?
ja z katowic jestem i czekam.
Moze ktos wie jaki bedzie przewoznik dla nas?
Pozdrawiam
ja tez tak jadam -biore kotlety sojowe soczewice cieciorke. Makarony jak pisała fresowka pyszne i tanie wiec pomyslę o sosach w torebkach na wszelki wypadek.Zabieram troche bakalii do pogryzania zawsze sie sprawdzaja! pozdro jaroszom :-)
slask na razie czeka ciekawa jestem czy chociaz maja juz numery ?
dziewczyny a moze wiecie co z rezerwa w innych miastach? czy ktos pojechal z rezerwy?
dla slaska przewoznikiem bedzie prawdopodobnie panorama
do margi 2222!ja tez bylam na zebraniu w krakowie i podpisalam umowę lecz jeszcze nikt do mnie nie dzwonil!!!moze o mnie zapomnieli??napiszcie cos!!prosze!!
Jestem z lubuskiego-dziś dyrnęlam do Algi i bynajmniej listy(co do wyjazdów) jeszcze nie posiadają! Mam pytanie do osób, ktore jadą nie po raz pierwszy: jak jest tam na przykład z wieszakami, czy są na staniu w pokojowych szafeczkach-przynajmniej choć 1-2!? Papa!!
Do fresówki : osoby ze Śląska, które jadą do Cory to przewoźnikiem jest "panorama" ale te co jadą dla Asaji przewoźnikiem prawdopodobnie jest firma "dromader" ze Świdnicy, tak mi powiedzieli w panoramie, że nie wożą dla Asaji
super dzieki za odpowiedz zawsze jezdzialm do cory i wlasnie panorama teraz jade jakby "pierwszy raz" i na dodatek jestem na rezerwie i nie mam pojecia czy rezerwa pojedzie
hej ja jestem z pomorskliego z kwidzyna i tez czekam bylam na rozmowie 3 lutego mysle ze ok za tydszien mozemy spodziewac sie tel bo w marcu to sezon chyba juz sie napewno zaczyna co nie?pozdrawiam pa
fresówka może wiesz kiedy w tamtym roku był ostatni wyjazd do pracy
wyjezdzam jutro ze Szczecina!!!! do zobaczenia w Hiszpanii. Trzymajcie sie papa
do tytytyty z tego co wiem ostatni wyjazd byl 15 kwietnia tak wyjezdzala moja kolezanka ale w zeszlym roku bylo troszke zimniej niz teraz i stad te opoznienia oraz w zeszlym roku mieli problemy z tymi numerami nasze numery poszly do rumunii stad taki odlegly termin wyjazdu ja mysle mam taka nadzieje ze wszystkie wyjedziemy do 20 marca
Jedno mogę Ci zagwarantować, że truskawek Ci nie zabraknie :D
Często zdarza się, że pracodawcy sadzą cebulę, bób i inne warzywa, z których można korzystać.
Pokoje wyposażone są TYLKO w łóżka.
Rzadko kiedy się zdarza żeby były tam szafki, szafy albo chociaż półki w pokojach. Ciuchy trzyma się pod łóżkami w torbach, skrzyneczkach, pudełkach itp.
Szafki są tylko w kuchni lub salonie, zazwyczaj trzyma się w nich art. spożywcze.
Do nasa 22, ja jestem z Malborka i czekanie mi sie juz nudzi, tez mam nadzieje że wkrótce pojedziemy, ale czytałas napewno nie ze Szczecina wyjazd bo SZczeci jedzie jutro... to my moze z Gdańska bedziemy jechac Wiesz cos??
I JESZCZE JEDNO PYTANIE:
ad. bagażu czy rzeczywiście jest przestrzegana tak waga? Z tego co wiem to 25 kg. a podręczny 5. Nie wiem jak sie zapakować 3 miesiące to dużo a 25 kilo to mało;-(, nie chce dopłacać za nadbagaż CZy pilnują bardzo odp.
bylam na rozmowach w szczecinie i powiedzieli ze te z rezerwy wszystkie jadą w tym roku. ja podpisalam umowe 9 grudnia i jeszcze czekam a numery mamy już od 3 tygodni tak się zastanawiam ile jeszcze będe czekać
Słuchajcie dziewczyny,dzwoniłam dziś do Algi(bo to jest przewoźnik dla dziewczyn które podpisywały umowę 30.stycznia w Toruniu)i powiedział miły pan,że nie ma jeszcze umów z Torunia, a posiada przy sobie aż 400 kontraktów. To pewnie tak szybko nie pojedziemy,pewnie nie nadali nam tych numerów.Jeśli ktos wie coś wiecej to proszę niech napisze.Zastanawiam się czy zacząć się pakować czy poczekać .Pozdrawiam
dziewczyny małopolska ruszyła!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
we wtorek pojechały juz pierwsze osoby, a w sobote jadą kolejne ( wszystkie te osoby były na rozmowach w Lublinie końcem grudnia początkiem stycznia i podlegają pod urząd pracy w Nowym Sączu). tak więc może niedługo sie to ruszy. pozdrawiam
Witaj moze orientujesz sie jaki nr.jest do Dromadera w Swidnicy?
Dziekuje uprzejmie za odpowiedz :)
Pozdrawiam
Bylem w Palos, tesknota i ciekawosc przywiodla mnie za zona....
Widzialem jak matka dwojga dzieci ok 46 lat co druga noc spedza z mlodym ok 30 lat marokanczykiem, kupuje mu prezenty, a maz (znam go wspolczuje jak ciezko musi pracowac jego ukochana. Nie dal sie namowic na wyjazd i pojechalem sam.,..No coz presja atmosfery, pogoda, zainteresowanie wyglodnialych marokanow, algierczykow..jednak zony na pokuszenie nie wystawie..

Woti
Temat przeniesiony do archwium.
1381-1410 z 1857