praca huelva truskawki

Temat przeniesiony do archwium.
211-240 z 1857
to znaczy ze jeski ktos zrezygnuje z tej listy normalnej, ktora wybrali na rozmowie to masz szanse wskoczyc na jego miejsce
u mnie niestety pieniadze nie byly wplacane na konto choc w WUP zapewniali ze tak bedzie i ze kase bedzie sie dostawac co 2 tygodnie.dostawalismy pieniadze do reki co miesiac i trzeba bylo na nie uwazac
Ja też dostawałam kasę do ręki ale raz na tydzień. Moim zdaniem konto byłoby wygodniejsze i chyba trzeba będzie pogadać z szefem na ten temat.
ciekawe jak wygladały castingi? o co pytali i czy w tym samym dniu wiadomo było kto sie dostał a kto nie? napiszcie cos niecos na ten temat.Dzieki:)) acha do ilu lat brali osoby?
KONTRAKTY W TYM ROKU SA PODPISYWANE W SZCZECINIE A KOMU BLIZEJ DO LOMZY TO W TAMTEJSZYM URZEDZIE PRACY 20GRUDNIA,ALE NAJPIERW TRZEBA ZADZWONIC DO ALGI I POPROSIC O PRZESLANIE KONTRAKTU DO LOMZY
JAK MASZ OCHOTE TO JEDZ DO LOMZY ,ALE NAJPIOERW ZADZWON DO ALGI I POPROS O PRZESLANIE KONTRAKTU .20 GRUDNIA W URZEDZIEPRACY PODPISYWANIE KONTRAKTOW
jutro bede miala casting to cos napisze:)
A ja czekam na casting w Łodzi i nie wiadomo kiedy będzie.Jak myślicie,przyznać się ,że się już było na truskawkach czy lepiej udać, że to pierwszy raz.
ja mam jutro i tez mysle nad tym czy mowic ze bylam czy nie
wrocilysmy z szczecina oczywiscie nie odbylo sie bez usterek autokarowych jak co roku to samo , wioza nas tam i z powrotem po roznych miastach, zeby podpisac swistek- kontrakt jakby nie mogli sami wziasc dokumenty i przyjechac do wiekszych miast zeby ludzie podpisali te kontrakty powoluja sie na ministerstwo ze to oni tak robia biedne kobiety jada nocami po roznych miejscowosciach zeby dotrzec do domu jest to firma z zlocienca ktora od 5 lat dorabia sie na przewozach kobiet . Dlaczego ministerstwo pozwala takim zlodziejom robic takie rzeczy, jazda autobusem to samobojstwo zeby takimi gratami jezdzic po polsce , a nie mowiac ze wioza nas do hiszpani wola to o pomste do nieba
NOWOSC- WYJAZDY ODBYWAC TERAZ SIE BEDA Z SZCZECINA BI CHRABIOSTWO MA ZA DALEKO JUZ DO ZIELONEJ GORY MUSZA NA CZYMS ZAROBIC MOWIA ZE TO TEZ SPRAWKA MINISTERSTWA -- PROSZE MINISTERSTWO ZROBCIE COS Z TYM BO TO WAS OSMIESZAJA
Czy ktoś był w okolicach Rociany ?
zgadzam sie firma przewożąca ludzi na truskawki to dziadostowo jakich mało. Co roku to samo trzymaja kontrakty i robią z anmi co chca . autokary sporadycznie w pełni sprawny , warunki podrózy okropne;psuje sie klimatyzacja arogancja i nie kompetencja kierowców bede musiala jechac z nimi 3 rok i na samą mysl mam juz dosc . brak organizacji i chaos co rokuciekawe czym zaskocza w tym roku . czy ktos wie gdzie mozna sie z tym udac?czy naprawde nie ma na nich mocnych.
Hej, czy dostały już kontrakty osoby które były na liście a w Łodzi nie było kontraktów. Jeśli tak to napiszcie. Dzwonie do Wrocławia i tam jeszcze nie ma, nie wiem co robić. Chyba jednak pojade do tych Czech, i bliżej i na cały rok tylko zarobki marne.
ZGADZAM SIE Z WAMI . FORMA ALGA ZE ZLOCIENCA TO WIELKA POMYLKA. ICHA UTOKARY NADAJA SIE DO WOZENIA ZWIARZAT A NIE LUDZI CHOCIAZ I IM BYLOBY TAM ZLE. JA MUSZE JUZ 4 ROK JECHAC Z NIMI A TO DOPROWADZA MNIE DO SZALU!! ALUTOBYSU NIE SA PRZYSTOSOWAMNE DO TAK DALEJEK PODROZY - PROBLEMY Z BAGAZAMI, LYSE OPONY, BRAK MOZLIWOSCI KORZYSTANIA Z TOALETY!! SAMA SIE JUZ ZASTANAWIALAM CZY NIE WZIASC SIE WRESZCIE ZA NICH BO TO PRZECHODZI WSZELKIE WYOBRAZENIE W JAKICH MY WARUNKACH TAM JEZDZIMY!!!! I JESZCZE TO ZE TRZEBA DOJECHAC KAWAL DROGI DO MIEJSCA WYJAZDU BO WYMYSLAJA TAKIE MIASTA ZE GLOWA BOLI!!!! MOGLABYM DUZO O TYM PISAC ALE SZKODA NERWOW BO WATPIE ZE SIE DA COS Z TYM ZROBIC - WIDAC MAJA CHOLERNE PLECY I UKLADY W TEJ FIRMIE!!!!!!!!! A PODROZ DO SZCZECIN TEZ GLUPOTA SZKODA ZE NIE DALEJ TRZEBA JECHAC ZEBY PODPISAC TYLKO SWOJ KONTRAKT!!!!!!!!!!
Jak tam po castingu? dalie Ci juz odpowiedz czy sie załapałaś?
Mozesz napisac o przebiegu castingu i kiedy dowiedziałas sie że Cie wybrali? czy w ten sam dzien czy tez czekałas na widomosc z Urzedu?
Właśnie dziewczyny mówcie te które po rozmowach , czy lepiej mówić że było się już na zbiorach czy nie. Doradźcie.
ja bylam na castingu w toruniu i powiedzialam ze juz zbieralam wczesniej truskawki ale w innym kraju,zostalam przyjeta.pozdro
tez podpisuje sie pod wami z ta firma ze zlocienca Algi sa to zlodzieje hiszpanie im placa gruba forse za nasza podroz a oni z nas kpia laske nam robia ze nas wioza taniej kosztuje samolt z berlina i jest blizej do berlina niz szczecina lub poznania lub innego miejsca bo mowia ze co roku bedzie teraz z innego miejsca nawet z bydgoszczy , jest to chore co oni robia stare byki tam siedza i dzuewczyny sciemniaja sa obrzydliwi co robia w hiszpani to sie nie mowi MINISTERSTWO gdzie jestescie sprawdzcie tych zlodzieji niech im tak co roku dobrze nie bedzie bo by nie dosc ze bez pieniedzy to jeszce w strachu o nasze zycie jedziemy z nimi co rok dziewczyny piszcie wiecej nie bojcie sie pozdrawiam!!!!!
Do xeni-mam pytanie czy od razu Ci powiedzieli czy trzeba czekac na wiadomosc
2 tygodnie? bo tak podobno było kiedys .Czekało sie na decyzje pare dni az przyjdzie pismaem odpowiedz.Prosze napisz jak teraz było?
ja byla wczoraj na rozmowie i od razu mowili kto sie dostal a kto nie i od razu podpisywalo sie to wstepna umowe.dostalam sie na liste rezerwowych i wogole nie czaje tych hiszpanow przede mna byla kobieta ktora ma 5 dzieci i w tym 1 co bedzie mialo w maju komunie i ja wzieli przeciez wiadomo ze wczesniej wroci do polski. I nie czaje tych rezerwowych wczesniej wydawalo mi sie ze jesli ktos kto podpisal ta wstepna umowe i zrezygnuje to na jego miejsce dadza osobe rezerwowa a wczoraj mowili ze to nie jest tak, ze te rezerwowe jak beda chcialy to napewno pojada i w styczniu beda dzwonic czy chca jechac czy nie, jesli tak to pojada.troche to bez sensu tak mi sie wydaje
no wlasnie z tymi hiszpanami to nic nie wiadomo w zeszlym roku nie brali tylko osob bardzo otylych reszta co chciala wszyscy pojechali zapisalo sie 120 osob mieli wybrac 80 osob a pojechalo 100 osob dlatego nic do konca nie wiadomo
http://www.lsi.lublin.pl/kurier/kurier1-14.htm
czy takie komentarze w gazecie i w radiu moga miec jakis wplyw na przebieg castingow?
Do Annnia 777-ja wierzę w to.W zeszłym roku mimo,iż byłam zapisana nikt nie powiadomił mnie o terminie castingu.Jak zadzwoniłam było już po fakcie.Więc wszędzie jest ''mataczenie'', ale to Polska właśnie i w tym kraju już nic mnie nie zdziwi.Jeśli chodzi o castingi,to często decyduje szczęście bo jak yu wytłumaczyć inaczej.Wchodzi 10 osób siedzi Hiszpan,tłumaczka i nic on się tylko patrzy.Wychodzi te 10 osób(wszyscy mają numerki) i mają iść na górę żeby dowiedzieć się,który numerek się spodobał i pojedzie.Liczył się chyba tylko wygląd.
czesc ! Ja rowniez dostalam sie na liste rezerwowych , mnie powiedziano ze mam czekac na telefon. Bardzo mozliwe ze nawet widzialysmy sie !
Czy Twoje nazwisko zaczyna sie na litere B ?
Pozdrawiam cieplo. Monika.
PS. Czy Ty Dario masz moze gg i zechcialbys ze mna pogadac ?
Moje [gg] .
Może ktoś wie czy to prawda że naszym pracodawcom hiszpańskim komornik wszedł na konto i zabiera zaległe ubezpieczenie, nie zapłacone przez pracowników, czyli nas. No i pracodawca podobno będzie potrącał za stare lata. Dotyczy to pań które jadą przynajmniej po raz trzeci, bo w tym roku wszystkim potrącali (chyba) Jeśli to prawda to te z nas które pracowały trzy albo i cztery sezony nie mają co szukać w tym roku w Hiszpnii , będa praktycznie pracować za darmo.
tez o tym slyszalam niestety socjal trzeba placic a dawniej pracodawcy go nie oplacali i teraz bede sciagac w zeszlym roku mojego pracodawce dziewczyny wyprosily zeby im nie zabieral zaleglych wplat i ulegl im ale w tym roku raczej nie podaruje i bede musialy zaplacic i to rzeczywiscie caly miesiac za darmo
Trzeba się dowiedzieć czy to prawda bo nie ma sensu jechać.Była groźba nawet o odsetkach i oby nie szukali w Polsce.Jeśli ktoś może się dowiedzieć to proszę dać znać
witam na ile są podpisywane kontrakty?
byłam w Tariqiejo blisko san bartalome,chetnie wymienie poglądy.
Temat przeniesiony do archwium.
211-240 z 1857