praca huelva truskawki 2

Temat przeniesiony do archwium.
511-540 z 1280
na jaką litere ma twoja zona nazwisko i jaki miala numerek
Marta chyba nie bo zbiory truskawek koncza sie maj - czerwiec no chyba ze bedziesz zbieral co innego ale szesc miesiecy wydaje mi sie ze ktos wprowadzil cie w blad umowy zazwyczaj podpisywane sa na minimum 3 msc moze potrwac dluze ale skoro jeszcze jestes w polsce i jedziesz na zdiory truskawek to raczej to niemozliwe
nazwisko na M ale numerka niestety nie znam ....
a zktórej byla rekrutacji bo ja jestem z 9 marca a nazwisko mam G i jeszcze nikt do mnie nie dzwonił
właśnie mam mały problem bo kontrakt był napisany wjęzyku hiszpanskim i niewiadomo co tam tak naprawde było napisane a nawet nie mam kopii zeby przetłumaczyc
żona była z 13 stycznia w PT
a jakie warunki mieszkalne ,jedzenie i w jakiej jest miejscowości
Do Pana Bruxo jestem z lodzi moje nazwisko jest na litere G kiedy moge spodziewac sie wyjazdu ,a i czy jest to mozliwe ze bede tam od3 do 6 miesięcy bo na tyle mam podpisany kontrakt
co z dziewczynami które były na rozmowie 17lutego we wrocławiua jeszcze nie pojechały???????Niektóre słyszałam juz powyjezdżały......powoli tracę cirpliwość!!!!!!!!!Może ktos wie kiedy mozna spodziewać się telefonu?????
witam moja zona tez wyjechala z Łodzi w czwartek dotarla na miejsce w sobote rano i w niedziele poszla do pracy...czyli jest to prawda.mowi ze warunki ma w miare dobre ale praca ciezka.jest ich tam 6 polek i duzo rumunek,jest w miejscowosci Palos de la Frontera
witajcie
ja juz jutro wyjezdzam ciesze sie ale przykro mi ze tyle jeszcze dziewczyn czeka nie martwcie sie gora do 10 kwietnia wyjada wszystkie w zeszlym roku dziewczyny nie miay numerow a wyjechaly na miejscu podpisaly umowy z nadanymi numerami ,najdluzej sie czeka wlasnie grudzien-luty hiszpanie nie mowia ale glownie NOWE wyjezdzaja marzec jest wiele campo gdzie sa dziewczyny na kontrakty imienne i one zbieraja dopoki daja rade pozniej jak jest truskawek wiecej pracodawca wysyla zapotrzebowanie i chocby sie palilo i walilo on za 5 dni ma miec polki , a kwiecien to wysyp ........... moj dawny szef powiedzial mi ze maja wszystkie wyjechac do konca marca ze mna sie sprawdzilo to mam nadzieje ze z Wami tez tak bedzie
zycze wszystkim wyjezdzajacym oraz te ktore wkrotce wyjada PRZYJAZNYCH POLEK ludzkiego szefa oraz ladnych truskawek mam nadzieje ze spotkamy sie w hiszpanii a jak nie to tutaj w czerwcu
pozdrawiam
cześc fresowka widze że się doczekalaś to supoer wkońcu zaczniesz zarabia kase pozdraw9iam i zycze szerokiej drogi
facet nierob zemnie tu jakiejś puszczalskiej a może to twoja zona teraz sie tam puszcza!!!!!Masz zamiar teraz beszta wszystkie dziewczyny?a może to twoja zona niedaje znaku zycia od stycznia co ?niemasz się nakim wyzyc i się czepiasz.
Cześc dziewczyny. Pogoda na huelvie jest deszczowa a truskawek dużo , jest co zbierac. dziewczyny ogólnie są zadowolone z pracy tylko jest ciężko. ale po południu odpoczywają i jest podobno ok
Witam mialam rozmowy 9 grudnia czy ja wogole wyjade w marcu?Prosze coś napisa kiedy następne wyjazdy.Macie tam w biurze straszną babe ona nic niewie albo udaje taką glupią!Kiedy niezadzwonie to jest strasznie zla i odpowiada bardzo niemile.prosze napisac coś co nas podniesie na duchu Pozdrawiam AGA31
Z takimi pytaniami powinnyście skirowac się do waszych urzędów pracy oni powinni wam udzielic wszystkich potrzebnych informacji ja niestety ich nie posiadam. Niewiem kiedy pojedziecie ale mam taką nadzieje że już niebawem , bo truskawek jest dużo.
Niemartwcie się wszystko będzie dobrze. Pozdrowienia
No jakaś dobra wiadomość!!! Niestety tak to jest w Hiszpanii,raz słońce raz deszcz.Dziewczyny,nie denerwujcie sie.Wszystkim puszczają juz nerwy,ale my najdłużej pracowałyśmy bez żadnego dnia wolnego 47 dni.Tam nikt nie patrzy co to sobota czy niedziela-trzeba zebrać truskawke i tyle.Jakoś to będzie,aby już jechać.Może juz dziś zadzwonią...?
witajcie! jest nas jeszcze duzo ja podpisywałam kontrakt 3 lutego w gdansku ,jest nas 5 dziewczyn z woj dolnoslaskiego jestesmy z jednego miasta ,miałysmy wyjechac do dwoch tygodni i jestesmy jeszcze w domu,tracimy tez cierpliwosc pszyjedziemy na sam wysyp bedzie cieszko mam na mysli bol kregosłupa ,na temat algi sama nie wiem co myslec 2tygodnie temu pani powiedziała ze nr,pszychodza cały czas ze zaraz wpisuja je w kontrakty i powiadamiaja panie a tu nic ,ktos pisałze nr można dostac w hiszpani że w tamtym roku tak było.nie bo w tamtym roku nie było nr dopiero w tym były nr, ale w polu ktore wkładało się do zpelnionych kach .nie ktore osoby pracowały tam i dziwie sie ze takie bzdury wypisuja ,na poczatku jest bardzo cieszko boli wszystko ,szefowie sa rozni ,wiem ze zdaża sie ze polka dla polki jest okropna zdazaja sie roozne nie pszyjemnosci powinnysmy pamietac o tym ze jestesmy bardzo daleko od domu powinnysmy zyc w zgodzie i wspierac sie nawzajem .czytam te bzdury ktore sa tu wypisywane jest to okropne ze kobieta o kobiecie potrafi takie zeczy pisaći te okropnosci czytaja męzowie i nni faceci ktos powinien sie zastanowic nad sobą jak to mowia nie widzi sie brudu u siebie tylko u sąsiada.Życzę powodzenia i Zdrowego rozsadku Marga.
Wie pan co w UP to te kobiety nic niewiedzą i mowią żeby dzwonic do was że one już nic niewiedzą
To ja też nic już nie wiem . Myslałem że te kobiety są poinformowane o wszystkim ale widze że nie . Ja dostaje tylko termin wyjazdu i gdzie mam sie podstawic , a tam juz na nas czekają dziewczyny które jadą
moja zonka jak czekała na wyjazd też wydzwaniała do UP,ale tam mówili że trzeba czekać na tel.od przewożnika,a do nich nie można się było dodzwonić
hej marga ja tez bylam 3 lutego w gdansku na rozmowie!a dokladnie przyjechalam z powiatu kwidzynskiego!mowili nam ze gora 3 tygodnie nie?ale wiedzialam ze to niemozliwe!jestem dobrej mysli mam nadzieje ze w srode beda mieli juz nasze nazwiska dziewcznyn z gdanska!buziaczki
Do pana z Bruxo !!! Czy wiadomo coś o wyjezdzie z Olsztyna moze jest juz jakis termin w ktorym warminsko - mazurskie wkoncu zacznie wyjezdzać?!!Bardzo prosze o odpowiedz jesli pan juz cos wie :))) z góry dziekuje za odpowiedz .
Także jestem z Olsztyna i dołączam się do pytania :)
No to się doczekałam. Wyjeżdżam w czwartek o 12 z Piły. Jadę pierwszy raz i nikogo nie znam. Jedzie któraś w czwartek?
To gratulacje!!!Ja niestety Olsztyn,ale także jadę poraz pierwszy i sama :(((
ciesze sie ze FRESOWKA w koncu jedzie powodzenia .a co do pracy to niestety prawda mój rekord bez dnia wolnego to 67 DNI .kto wtedy myslal o wolnej sobocie lub niedzieli bylam szczesliwa jak w niedziele nie było nadgodzin.i mozna było odpoczac .
NO ALE MOZNA BYLO CHOCIAZ SOBIE ZAROBIC WKONCU PO TO TAM JEDZIEMY!!!JA CHCE JAK NAJWIECEJ NADGODZIN HIHIH
mam pytanie kiedy bedzie nastepny autobus z poludniowej Polski[wrocław legnica]bardzo bym chciala wiedziec.mam kolezanke która nie ma komputera a jest juz strasznie zniechecona tym czekaniem a ma kontrakt imienny ale w pierwszym terminie nie mogla jechać.z gory dziekuję
Coś mi się wydaje że do końca na tym forum to tylko warmińsko - mazurskie zostanie , bo u nas jeszcze nic nie drgneło i nie zanosi się jeszcze na wyjazd a już połowa marca :((( To czekanie już mnie wykańcza i wolałabym tam codziennie pracować niż tu z dnia na dzień czekać i sie wkurzać . Napewno jest ciężko ale jedziemy do pracy i żeby jak najwięcej zarobić a nie na wakacje . Papatki 3majcie się !!!!!
Temat przeniesiony do archwium.
511-540 z 1280

« 

Pomoc językowa