praca huelva truskawki 2

Temat przeniesiony do archwium.
241-270 z 1280
I jeszcze jedno!!!
Jesli chodzi o darmowy interenet, czytalam powyzej ale teraz nie moge znalezc; gdzie mozna korzystac, wrzuccie info. jeszcze raz Prosze!!
do Olamala: winnym za to cale zamieszanie z nr jest administarcja hiszpanska (hiszpanski ministerstwo pracy i policja, gdzie nadawae sa numery). W przypadku tak duzej liczby wyjezdzajacych osob nie sa w stanie koorydnowac procesu nadawania numerow i pojawilo sie zamieszanie, a skutek jest taki, ze osoby ze stycznia dawno wyjechaly z te naboru grudniowego otrzymaly numery tydzien temu. Niestety, taki tryb pracy jest charakterystyczny dla calego poludnia Europy (np. Wlochy). I jescze jedno - WUPy i ambasada nic nie moga na to poradzic, ambasada hiszp. zarazz po otzrymaniu numerow przesyla je do urzedow pracy i juz mozna wyjezdzac. A to kto i kiedy zalezy od mozliwosci logistycznych przewoznika...pozdr
dziewczyny niemartwcie się ja mialam rozmowy 9 grudnia i czekam cierpliwie mam nadzieje że wyjade do końca marca hihihi
to jak wy jeszcze nie pojechałyście z 9 grudnia to ja chyba wyjade w czerwcu na koniec zbiorów bo miałam rozmowe 9 marca i czekam na numer załamka totalna pozdrawiam i mam nadzieje że pójdzie to jakos sprawniej
pojedziesz już w marcu bo wszystkie mają wyjecha do końca marca
Zbiór truskawek to drobnostka w porownaniu do zbioru szparagów. Bywają dni, że nie możesz ustać z bólu na nogach. Ta praca to zabójstwo dla kolan i kręgosłupa, do tego jeszcze to błoto i ciągle gumiaki na nogach. Skrzynki dzwiga sie tonami, a polowi nie daja odpocząć, nawet jak już sie nie daję rady, kiedy strasznie bola plecy i kolana. Jednym słowem horror. Śmiać mi się chce, że zbiór truskawek jest ciężki.
Zbiór truskawek to drobnostka w porownaniu do zbioru szparagów. Bywają dni, że nie możesz ustać z bólu na nogach. Ta praca to zabójstwo dla kolan i kręgosłupa, do tego jeszcze to błoto i ciągle gumiaki na nogach. Skrzynki dzwiga sie tonami, a polowi nie daja odpocząć, nawet jak już sie nie daję rady, kiedy strasznie bola plecy i kolana. Jednym słowem horror. Śmiać mi się chce, że zbiór truskawek jest ciężki.
dzieki za słowa otuchy mam nadzieje że wyjedziemy wszystkie juz nieługo skąd jesteś AGA 31111111111111 bo ja Piotrków Tryb ale na rozmowie byłam w Lodzi pozdrawiam
Jeżeli nie wiesz co zabrać itp. to zajrzyj pod te linki:

http://www.hiszpanski.ang.pl/praca_huelva_truskawki_1880.html
http://forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=36639
http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=115&w=33656855

Jeżeli nadal będziesz miała jakieś wątpliwości to możesz pisać na moje [gg]

Ps. Ja mam kontrakt imienny i też jeszcze czekam na wyjazd.
DO mka 13 :dzieki serdeczne za odpowiedz :)))) ale gdyby mieli jakis pozadek w papierach to nie byloby takich problemow przeciez i tego calego zamieszania wokol tych nr . Ale coz na to poradzimy to ze my czekamy i sie denerwujemy to ich guzik obchodzi (chcialyscie to macie ) a im sie widocznie nie spieszy . A co do wyjazdow to skad wiecie ze do konca marca maja wszystkie wyjechac ????Czy to wogole prawda !!??
do olamala: dziwie sie, ze pracodawcy hiszp. nie intereweniuja na policji/w ministerstwie w celu przyspieszenia nadawania nr NIE, bo zbyt dlugi okres oczekiwania moze wplynac na rezygnacje z wyjazdow a na pewno na zmniejszenie zainteresowania oferta w przyszlym roku....Pozdr
cześc jestem ze szczecina pojechaly już chyba wszystkie dziewczyny z zachodniopomorskiego ale niemartw się już niedlugo wszystkie pojedziemy
siemka dziewczynki a czy ktoras z pomorskiego ktora byla na rozmowie kwalifikacyjnej w gdansku 3 lutego juz miala tel?czekam na odp i dziekuje z gory papatki
Witam,poznałam kierowce Piotra z Algi.Czy ktoś wie coś o nim?On jest SUPER a nie miał obrączki na ręku.Dziewczyny odpiszcie-plis!!!To był chyba niebieski autobus-wyjazd na truskawki.Proszę!
droga magdo myślisz ze jak facet niema obrączki na palcu to jest wolny?To jesteś w błędzie moj mąż tez czasem niezaklada obrączki tak jak ja rano ręce nieraz puchną i się wpijają w palce.A faceci chcąc poderwa jakąś laske zdejmoją obrączki a przed wejściem do domu zakladają ją na palec no niestety tacy są faceci!!!!!!!!
Już były wyjazdy!Kto coś wie o kierowcy z Algi-Piotrze?
Nic nie kręci,ponieważ już wyjechali!
Witam
Czy Pan z Bruxo moglby napisac cos na temat wyjazdow kobiet z woj lodzkiego?Wiem , ze juz sie zaczely.Czy w tym tygodniu mozemy liczyc na wyjazd?Pozdrawiam wszystkie nadal czekajace na wyjazd:)
Hej!Czy Pan z Bruxo wie już coś na temat rezerwy ze Śląska?To czekanie naprawdę nas wykańcza.Z góry dziękuje za informacje
Jak to miło ,że ktos z Łodzi się odezwał.Czasami mam wrażenie,że tylko ja zostałam.Poazdrawiam.
niania...ja tez caly czas czekam i mialam wrazenie ze sama zostalam.Wiekszosc osob tu piszacych juz wyjechala, a te ktore zostaly to przewaznie slask.Mam nadzieje ze w tym tygodniu i my ruszymy na podboj truskawek..:):)
DO BRUXO. Mówią,że do trzech razy sztuka. Czy wiadomo kiedy następny wyjazd z Łodzi?
Do Gość 1.Podobno dzisiaj jest wyjazd z Łodzi.Miałam nawet ochote jechać i zobaczyć na własne oczy jak to wygląda.Chyba mi już odbija od tego czekania.
Do Bruxo!Może się powtarzam ale czy wiadomo już coś na temat rezerwy ze Śląska.Jest już praktycznie połowa m-ca a w naszej sprawie dalej cisza.Jeżeli wie Pan coś to proszę napisać na forum bo mamy już niezły mętlik w głowach.Dziękuję
Do BRUXO: Mam pytanie czy wiadomo coś o wyjezdzie z Olsztyna (warminsko -mazurskie ) czy jest moze jakis termin kiedy bysmy mogly wyjechac !? Bardzo prosze o odpowiedz i dziekuje .
aaaaaaaaaaaa wiec co to normlanie kpina wlasnie dzownilam do algi chodzi o nabor II luty gdansk wiecie ze my nie mamy jeszcze numerow NIE z hiszpani pan powiedzial ze moze potrwac to nawet 2 tygodnie jak nie dluzej nie rozumiem jak to jest ze inne juz wyjechaly co mialy rozmowy z 17 lutego a my nie mam jeszcze nr masakra aha powiedzial ze zdaje sobie z tego sprawe ze zostalo tylko pomorze i rezerwa z lodzi i slaska ale nic nie moza zrobic mam dosc:( ps ktos niby wyjezdza z gdanska w ta srode niby tez nabor II luty gdansk jakim przewozmikiem???? bo cos mi ty normalnie nie gra bo pan z algi powiedzial ze to nie przewoznik z algi ale co to niektorzy maja juz nr z tego naboru a inne jeszcze nie
Mam pytanie ..... czy te wyjazdy na truskawki to tylko sa dla kobiet czy faceci tez moga jechac ????
Tylkio dla kobiet
Anka co się tak pieklisz ja mialam rozmowy 9 grudnia i cierpliwie czekam więc niema co się denerwowa bo niema poco zloś piękności szkodzi
Jest ktoś jezszczez woj. kujawsko-pomorskiego? Byłam na rozmowach w Toruniu 30.01. Część osób z mojego naboru wyjechało w zeszłym tygodniu, a ja cały czas czekam.
Temat przeniesiony do archwium.
241-270 z 1280

« 

Pomoc językowa